Гаметов Гамiд: другие произведения.

Увага, акцiя!

Сервер "Заграница": [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Помощь]
  • Комментарии: 12, последний от 22/03/2006.
  • © Copyright Гаметов Гамiд
  • Обновлено: 05/04/2006. 2k. Статистика.
  • Песня: Великобритания
  • Иллюстрации: 1 штук.
  •  Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Украйiнець!Пiдтримай свою культуру

  •   У Вайт Харт Лейн Скул що в пiвнiчному Лондонi нова директриса, шотландка Джоана Маквитт, вирiшила покласти край викладанню предметiв з рiдних мов учнiв. Донинi навчання велося на 59 мовах свiту, включаючи украйинську. Директриса вирiшила, що тепер викладання предметiв вестиметься виключно англiйською мовою, як повiдомляе Скоттiш Дэйлi Експрес (Feb 22, 2006). Це викликало спалах занепокоэння серед украйинськойi дiаспори Лондону. Микола Ковтях, працiвник-полотер компанiйi WHSmith, заявив:
      "Таке рiшення новойи директриси е проявом великодержавного шовiнiзму, а те що воно прйинято представником шотландського народу, який з давнiх давен бореться з англiйським iмперiалiзмом, мае стати соромом для всiейi шотландськойi нацiйi. На жаль, як серед народу Украйини так i серед народу Шотландiйi, якi дуже спорiдненi мiж собою у свойiх прагненнях до незалежностi, ще багато представникiв п'ятойi колони, якi тягнуть крайiну у темне минуле."
      
      Тривае збiр пiдписiв серед членiв дiаспори та украйинцiв всього свiту проти утиску мовного рiзноманiття пiвнiчного Лондону. Висловiть свое обурення! Пiдтримайте землякiв в Эмiграцiйi!
      
      Для участi в акцiйi треба надiслати листа на наступну адресу:
      scotexpress@express.co.uk
      
      В тiлi листа пропонуеться такий текст:
      
      Dear Sir
      In response to the material "English Only" appeared on Feb 22nd issue of SDE and in support of Ukrainian Diaspora in UK we would like to express our deep concern regarding the future of multilingual White Hart Lane School. As we have learned from the article Ukrainian was one of the languages taught in a school and it comes to us as an unpleasant and shocking surprise that it is not an issue any longer. It is even more shocking that the decision to scrap the native languages from the school curriculum comes from a Scottish person since we have always considered Scotland and Scots as a nation opposing the imperial chauvinism and standing against the extinction of linguistic diversity resulting from globalisation. We feel that every effort must be made to preserve this wonderful school as it is and to cherish the further use of all the languages now represented there including Ukrainian of course.
      With kind regards
      
      (тут латинськими лiтерами дописати свое iм'я та прiзвище, адресу та номер телефону)
      
      Хай щастить! Будьмо!
  • Комментарии: 12, последний от 22/03/2006.
  • © Copyright Гаметов Гамiд
  • Обновлено: 05/04/2006. 2k. Статистика.
  • Песня: Великобритания
  •  Ваша оценка:

    Связаться с программистом сайта
    "Заграница"
    Путевые заметки
    Это наша кнопка