Шкловский Лев: другие произведения.

Сколько литовцев осталось в Литве?

Сервер "Заграница": [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Помощь]
  • Оставить комментарий
  • © Copyright Шкловский Лев (lschkl@gmail.com)
  • Обновлено: 06/04/2019. 26k. Статистика.
  • Статья: Литва
  • Скачать FB2
  •  Ваша оценка:

      
      
      O. Voverienė. Kiek lietuvių dar liko Lietuvoje? (28)
      Ona Voverienė, www.alkas.lt
      2019 04 01 15:00
      Ona Voverienė | LMA Vrublevskių bibliotekos nuotr.
      
      Ona Voverienė | LMA Vrublevskių bibliotekos nuotr.
      
      Mūsų kartos pareiga dabartinį mūsų kartos lietuvių fatalizmą pakeisti iniciatyva, energija ir veikimu, Tautos likimą imti į savo rankas, stoti į kovą nebedrebant. Demokratija atveria didžių galimybių pasireikšti Tautos iniciatyvai. Kai Tauta išmoks tomis galimybėmis pasinaudoti, tai ji taps nenugalima. Svarbu, kad kuo daugiau žmonių įsitrauktų į kovą už Tautos likimą, brangintų laisvę ir teisingumą, būtų tam pasiruošusi. Kazys Pakštas
      
      Nors tie mąstytojo Kazio Pakšto žodžiai buvo pasakyti, jam vertinant prieškarinę Lietuvos tikrovę, jie neprarado savo svarbos ir mūsų dienoms, ir daugelio mūsų siekiams. Rašytojas Pranas Antalkis sovietinės okupacijos metais rašęs ir leidęs savo knygas, vienoje iš jų „Nematomas Vydūnas“ (K., 2013) prognozavo Lietuvos ateitį pagal lietuvišką patarlę „Trečias kartas nemeluos“. Beja, tą patarlę pritaikęs mūsų laikams. Knygoje jis rašė, jei sovietinė okupacija, Lietuvoje trukusi 50 metų, dar užsitęs 15-20 metų, tuomet nei lietuvių
      
      Tautos, nei Lietuvos valstybės pasaulio žemėlapiuose nebeliks. Kadangi atgavus Lietuvos nepriklausomybę komunistinio CK pirmasis sekretorius Algirdas Mykolas Brazauskas ir jo grupė draugų – 23 komunistų partijos CK narių 1992 m. spalio 25 d., Lietuvoje atkūrė sovietinę santvarką ir valdžią, nors ir laisvą nuo Rusijos okupanto, „nemirtingoji komunizmo šmėkla“, nors ir pakeitųsi savo suknelę iš raudonos į žaliąją, tebevaldo mus iki šiol. To proceso vyksmą laikinai buvo pridengusi Vilties šydu Prezidentė Dalia Grybauskaitė, sukūrusi iliuziją, kad esame laisvi ir nepriklausomi nuo komunizmo šmėklos. Bet tai buvo tik iliuzija. Realybė išryškės pasibaigus jos kadencijai. Pranas Antalkis tai vertina, kaip istorijos vyksmo dėsningumą, kuris yra neišvengiamas, kai jį sukuria savo elgesiu pati Tauta.
      
      Prieš „Aušrą“ Lietuvą graužė lenkiškas bajorų vėžys, prakeiksmą užsitraukęs išgarsėjusiuose Seimuose savo „liberum veto“ kaip ir dabartinėse Jungtinių Tautų asamblėjose. Tada lietuvių tauta mirė pirmą kartą. Beveik 500 metų Lietuva išnyko iš pasaulio žemėlapių, prispausta Lenkijos, po veidmainingu jos šydu, vadinamu LDK, ir likusi tik carinės Rusijos imperijos pakraščiu, vadinamu Severno Zapadnyj Kraij Rossijskoi imperiji.
      
      Atgavus Lietuvos nepriklausomybę 1918 m. vasario 16-osios ir sukūrus Lietuvos Respubliką, kai jau Lietuvos žmonės pradėjo atkusti po begalinio skurdo, „Miesčionys vogtais pinigais pirko dvarus, rentė vilas, kortavo, rūkė, gėrė, net iš užsienio parvežtus svaigalus, paleistuvavo, kūrė sekso kultūrą, vos nepavydami amerikiečių ir džentelmenų anglų“. Didžiajai daliai pralobusiųjų Lietuva, jos idealai ir Tautos likimas mažai berūpėjo. (Veidas 1990, bal. 25, p. 3). Taip ir buvo Lietuva atiduota bolševikinėms ordoms be jokio pasipriešinimo ir be šūvio. Lietuva mirė antrą kartą.
      
      
      О. Вовериене. Сколько литовцев все еще в Литве? (28)
      Она Вовериене, www.alkas.lt
      2019 04 01 15:00
      Она Вовериене | Фото Л. М. Врублевской библиотеки
      
      Она Вовериене | Фото Л. М. Врублевской библиотеки
      
      Долг нашего поколения - заменить нынешнее поколение литовского фатализма на инициативу, энергию и действие, чтобы взять судьбу нации в свои руки, чтобы сражаться без борьбы. Демократия открывает большие возможности для инициативы нации. Когда Нация учится использовать эти возможности, она становится непобедимой. Важно, чтобы по мере того, как многие люди стали участвовать в борьбе за судьбу нации, дорожить свободой и справедливостью, они к этому готовы. Kazys Push
      
      Хотя слова вдумчивого Казиса Пакца должны были сказать, когда он оценивал довоенную литовскую действительность, они не утратили своего значения как для наших дней, так и для многих наших устремлений. Писатель Пранас Анталкис написал и опубликовал свои книги во время советской оккупации, одна из них «Nematomas Vydūnas» (К., 2013) предсказала будущее Литвы согласно литовской пословице «Третье поколение не будет лгать». Кстати, применяя эту пословицу в наше время. В книге, которую он написал, если советская оккупация, которая длилась 50 лет в Литве, все еще длится 15-20 лет, то она не литовская.
      
      Народы, а также государства Литвы больше не будут на картах мира. С момента восстановления независимости Литвы первый секретарь ЦК коммунистов Альгирдас Миколас Бразаускас и его группа друзей - 23 члена ЦК Коммунистической партии. 25 октября Литва восстановила советский режим и власть, хотя и свободную от российской оккупации, но «призрак бессмертного коммунизма», хотя она сменила бы свою одежду с красного на зеленый, все еще держит нас. Процесс этого процесса был временно покрыт завесой президента Надежды Даля Грибаускайте, которая создала иллюзию, что мы свободны и независимы от призрака коммунизма. Но это была просто иллюзия. Реальность выйдет на свет в конце срока. Пранас Анталкис оценивает это как регулярность истории, которая неизбежна, когда сама нация создает ее.
      
      До Аушры Литва была разорена раком польского дворянства, проклятым своим ветеринарным правом вето в знаменитом Сейме, как и в нынешних ассамблеях Организации Объединенных Наций. Тогда литовский народ умер впервые. На протяжении почти 500 лет Литва исчезла с карт мира, разгромленных Польшей, под ее лицемерной завесой, называемой ВЗК, и оставленной только на окраине царской Российской империи, называемой Северо-Западный край Российской империей.
      
      После восстановления независимости Литвы в 1918 году 16 февраля 2006 года, и когда была образована Литовская Республика, когда литовский народ начал ткать после бесконечной нищеты, «Незнакомцы купили особняк за украденные деньги, арендовали виллы, танцевали, курили, пили даже у иностранцев, принесших опьянение, блуд, создали сексуальную культуру, едва спасаясь от американцев и господа англ. По большей части Литва, ее идеалы и судьба нации имеют мало общего. (Лицо 1990, стр. 25, стр. 3). Так Литва была передана большевистскому ордену без сопротивления и без единого выстрела. Литва умерла во второй раз.
      
      
      
      Atkūrus Lietuvos nepriklausomybę antrą kartą 1990 m. kovo 11-ąją, prof Vytautą Landsbergį teigiamai vertino 45,6 proc. lietuvių. (Miestiečiai ideologizuoja tarpukario Lietuvą // Lietuvos aidas. – 2007, kovo 9). Vadinasi, dar 2007-aisiais metais Lietuvoje dar buvo likę tiek lietuvių; kiti jau buvo arba komunizmo šmėklos garbintojai, arba svetimtaučiai, arba jau kraštutinai nutautėję, ir nužmoginti gyvūnai, nors ir ant aukščiausiojo gyvūnijos pasaulio klasifikacijos laiptelio, nes, kas yra žmogus be pareigos ir atsakomybės jausmo ir dvasios šviesos, – tai tik gyvūnas, kuris, kaip ir visi gyvūnijos pasaulio sutvėrimai tik valgo, tuštinasi ir dauginasi, rūpinasi tik savo buvimu pasaulyje.
      
      Apklausose išryškėjo ir tikri Lietuvos politiniai priešai – jų net 31,2 proc. Įdomiausia, kad tarp tų Lietuvos tikrųjų priešų – buvo net 32 proc. teigiamai vertinančių komunistą-žmogėdrą Antaną Sniečkų, išžudžiusį 456 tūkstančius lietuvių Lietuvoje pokario metais, imtinai iki 1954 metų. Tai jie iki šiol ir tebegarbina komunizmo šmėklą. ((Apklausą – 500 didžiųjų Lietuvos miestų gyventojų atliko skambučių centras „Fonitel“ // Ten pat).
      
      Taigi šiuo atveju visiškai pasitvirtino E. Viting (E. Wittig) – Marcinkevičiūtės teiginys, jog „Stalinas bent iš dalies vis dėlto įgyvendino tautų susiliejimo (slijanija nacij) projektą, pagal kurį jos turėjo pamiršti savo tapatumą ir palaipsniui virsti eurazine sovietine liaudimi. Akivaizdu, kad įvyko gilus lietuvių tapatumo skilimas – sovietų perauklėti „lituano-slaviški“ lietuviai savo vertybėmis ėmę laikyti tai, kas „lituanobaltiškiesiems“ lietuviams, išlaikiusiems europietiško pobūdžio nacionalinį tapatumą, be išlygų yra antivertybės. Kitaip tariant, vieniems okupacija buvo tragedija, o kitiems, atrodo, „liaudies gimtadienis“ (E. Vittig- Marcinkevičiūtė. Nacionalinės etikos griuvėsiai, arba, kaip nužudyti valstybę , jos intelektualų rankomis // Delfi.lt. – 2012.05.30.)
      
      Kad didžioji dalis dabartinių Lietuvos žmonių, ypač intelektualų, mąsto ir jaučia panašiai, kaip komunistų partijos nomenklatūra, nereikia ilgai įrodinėti. Ryškiausi pavyzdžiai ir rėksmingiausi rašeivos – tai Marius Ivaškevičius su savo romanu „Žali“ ir neva „filosofė“ Nerija Putinaitė, niekinantys visus ir viską, kas buvo geriausia Lietuvos istorijoje ir jos kultūroje. Jiems dar vis paantrina nei piršto nago juodymu neprisidėjęs prie pookupacinės naujos nepriklausomos Lietuvos kūrimo Tomas Venclova, valgantis sočią amerikonišką duoną jau daug metų, ir Amerikai tarnaujantis, bet vis atvykstantis į Lietuvą mus pamokyti, kaip reikia mylėti savo Valstybės ir Tautos priešus.
      
      Savo laiku Lietuvos Respublikos Prezidentas Antanas Smetona įvardijo didžiausią lietuvių tautos bėdą – jos nenorą būti lietuviu, pirmiausia išduodant savo kalbą: „Patys lietuviai nebuvo kaip reikiant ligšiol supratę savo kalbos teisių vertę. Užaugę Rusijos nelaIsvėje, nesijuto laisvi esą, bendraudami su kitomis tautomis, pasidavė netikriems demokratizmo obalsiams: būdami nuskausti, nekęsdami šovinizmo, bijojo būti patys apšaukti šovinistais, ir nejučiomis pasitarnavo svetimam šovinizmui. Daugumas išsigąsdavo tokių smarkių žodžių ir tuojau lenkdavo galvą prieš svetimtautį. Taip pat yra įsigalėjęs lietuviuose paprotys, kad vienam svetimtaučiui, mokančiam, bet nenorinčiam lietuviškai šnekėti patekus jų tarpan, visi ima svetima kalba kalbėti. Ta lietuvių ypatybė nėra kokias didelė dorybė, bet baikštuolio būdo savybė, pateisinama vien vergiškos buities liekanomis“ (Antanas Smetona. Rinktiniai raštai. – K., 1990. – P.105 -106).
      
      
      
      
      3539/5000
      Когда Литва восстановила свою независимость во второй раз в 1990 году, 11 марта 2008 года профессор Витаутас Ландсбергис получил положительный рейтинг 45,6%. Литовский. (Граждане идеологизируют Литву в межвоенный период // Литовское эхо. - март 2007 г.). Таким образом, в 2007 году в Литве оставалось еще много литовцев; другие были либо поклонниками призрака коммунизма, либо инопланетянами, либо даже экстремально настроенными и униженными животными, хотя и на вершине мировой классификации дикой природы, поскольку человек без чувства долга и чувства ответственности, а духовный свет - только животное, которое, Как и все существа в мире дикой природы, они только едят, исчезают и размножаются, заботятся только о своем присутствии в мире.
      
      Опросы также выявили реальных политических врагов Литвы - даже 31,2 процента. Самое интересное, что среди настоящих врагов Литвы было 32 процента. Положительно оценил коммунист-ману Антанас Снечка, убивший 456 тысяч литовцев в Литве в послевоенные годы включительно до 1954 года. Они все еще работают и управляют призраком коммунизма. ((Опрос - население 500 крупных городов Литвы было сделано колл-центром Fonitel // Ten pat).
      
      Таким образом, в данном случае заявление Э. Витинга (E. Wittig) - Marcinkevičiūtė о том, что «Сталин хотя бы частично реализовал проект наций (slia nacij), согласно которому они должны были забыть свою идентичность и постепенно превращаться в евразийский советский народ, полностью подтвердилось. Очевидно, что произошло глубокое разделение литовской идентичности - советско-литовские «славянско-славянские» литовцы приняли свои ценности, чтобы рассмотреть то, что «литовские литовцы», которые сохранили национальную идентичность европейской природы, безоговорочно имеют анти-ценности. Другими словами, для одних оккупация была трагедией, а для других это, кажется, «народный день рождения» (Е. Виттиг-Марцинкявичюте. Руины национальной этики или как убить государство руками его интеллектуалов // Delfi.lt. - 2012.05.30.)
      
      То, что большинство современных литовцев, особенно интеллектуалов, думают и чувствуют себя как номенклатура Коммунистической партии, не должны долго доказывать. Наиболее яркими примерами и примерами являются Мариус Ивашкявичюс с его романом «Зеленый» и так называемый «философ» Нерия Путинайте, который презирает все и все, что было лучшим в истории и культуре Литвы. Томас Венцлова, который много лет ел теплый американский хлеб, все еще борется с отпечатками пальцев новой независимой Литвы, и Америка служит, но все еще приезжает в Литву, чтобы научить нас любить врагов нашей нации и нации.
      
      В свое время президент Литовской Республики Антанас Сметона назвал величайшую проблему литовской нации - нежелание быть литовцем, прежде всего, своей речью: «Сами литовцы до сих пор не поняли ценность своих языковых прав. Когда он вырос в России, он не стеснялся общаться с другими народами, поддаваясь ложной одержимости демократией: бояться, не причинять вреда шовинизму, бояться быть вызванным шовинистами и служить иностранным шовинистом. Многие из них были напуганы такими тяжелыми словами и немедленно склонили головы против пришельца. Для литовцев также характерно иметь иностранца, который учится, но не хочет говорить по-литовски, когда на нем говорят, и все они говорят на иностранном языке. Эта особенность литовцев - не великая добродетель, а особенность глупого пути, оправданного только остатками рабского домашнего хозяйства »(Антанас Сметона. Избранные письма. - К., 1990 - С.105-106).
      
      
      
      Deja, tas lietuviškasis servilizmas, kaip koks prakeiksmas lydi mūsų tautą visą šimtmetį, ir kaip kokia nuodinga gyvatė, nuodijanti mūsų sąmonę, atšliaužė ir į Nepriklausomą Lietuvą, atgautą 1990 metais. Atgavus Nepriklausomybę mūsų visos partijos niekada nesivadino nei lietuviais, nei tautininkais, o dangstėsi visokiais šydais, Tai „Tėvynės sąjungos“, tai „Tvarka ir teisingumas“ tai ideologiniais pavadinimais „socialdemokratų“, „liberalų“ , tai „centro“, taip slėpdami savo tautinę negalią ar net gėdą būti lietuviu. Lietuvių tautininkų sąjungai visada vadovavo, įtariu, kad ir dabar tebevadovauja, žmonės, turintys kažkieno užduotį neutralizuoti tą partiją, kad tik jos dori, patriotiški žmonės nepatektų į valdžios institucijas. Užtat lenkai nuo pat Nepriklausomybės pradžios eina į rinkimus, neslėpdami, kad tai Lenkų partija ir visada laimi, pradedant 1990-1992 ir baigiant 2016-2020 metų Seimo kadencijomis. O juk pasaulis Lietuvą – tik per tuos apibendrintus laimėjusių partijų pavadinimus pažįsta, vertina ir sprendžia apie Lietuvą.
      
      Statistika rodo, kad Lietuvoje gyvena 84,4 proc. lietuvių, o rinkimų statistikoje lietuviai net neegzistuoja. Nėra nei vieno lietuvio, bent jau save oficialiai taip vadinančio, nei Seime, nei Vyriausybėje. Tuo tarpu kai Estijos Parlamente tautininkai turi 17 proc. nuo bendro Parlamento narių skaičiaus ir turi 19 vietų; latviai Latvijos Parlemente turi 13 vietų. Lietuviais vadina save tik Lietuvių tautininkų sąjunga, jungianti 3416 narių (tarp jų 1 300 respublikonų).
      
      Tai ar tik tiek lietuvių ir beliko Lietuvoje? Tai kokia čia ta žemė – Lietuva? Išdeginta svetimtaučių. „Lietuva – be lietuvių“. Ir tai tik – dėl mūsų intelektualų ir patekusių į valdžią begalinio, bekraštinio servilizmo – didžiausios mūsų tautos valdančiųjų negalios. Gėda rašyti ir kalbėti. Dar didesnė gėda dėl tokio mūsų nutautėjimo su bet kokiu užsieniečiu susitikti ir prasitarti apie tokį mūsų tautos nuzombinimą, tarsi čia vien tik zombiai gyventų. Gal jau mirštame trečią kartą? Nes trečiasis kartas – juk būna galutinis. Neveltui ir patarlė sako – „Trečias kartas – nemeluoja“. Ir tai logiška – nes patys nenorime būti lietuviais?
      
      Tik ar visi nenorime? Ar negalime, kaip tas pasakų avinėlis pasipurtyti ir atsikratyti vieną kartą tų, kurie nenori? Neabejoju, kad tarp paprastų žmonių yra nemažai nenutautintų dorų, ištikimų Lietuvos valstybei, patriotiškų lietuvių. Visada jų buvo. Daug jų pažįstu, pasikalbame ir pabėdojame, dėl tokio mūsų partiečių ir valdančiųjų elgesio. Problema ta – kodėl einame balsuoti? Juk tai – ne mūsų, ne lietuvių partijos, o katės maiše. Suprantu svetimtaučius. Jie ir balsuoja už uspaskichus, paleičikus, borisovus ir tomaševskius ir jų milijonus. Tomaševskininkai net pirštu rodo, pažiūrėkite – juk šioje teritorijoje, vadinamoje Lietuva, lenkai laimi visuose rinkimuose, o lietuvių – nei vardo, nei kvapo. Dėl to lenkai ir sudirigavo R. Šimašiui – nė už ką neįleisti į Vilnių lietuviško Vyčio ir toje aikštėje pastatyti „Bunkerį“, kaip Šimašiaus ir valdančiųjų aliuziją – jeigu mūsų neklausysite visus Jus, patriotus, sukišime po Žeme į bunkerį.
      
      Tam ir kuriama Lietuvoje stribuomenė, kurios Šmėkla, laikanti rankose sušaudytą taikinį (kol kas dar popierinį) su užrašu „Gabrielius“ jau pasirodė ir Seime. Jau aktyviai veržiasi į Lietuvos valdžią ir vadovaujanti stribuomenei komunistinė valdžia Vytenio Andriukaičio asmenyje. Kas gali paneigti? Juk jokių dvasinių užkardų neturime. Reprezentacinėje Lietuvos aikštėje nėra jokio lietuvybės ženklo. Ji – baisi! Cementinė dykvietė. Paminklas miesto merui R. Šimašiui. Niekada, tokia siaubingai baisi nebuvo. Netgi sovietmečiu. Ir tai mūsų visų Seimų ir visų Vyriausybių valdymo viršūnė… O gal jiems Tomaševskis įsakė, o mūsų valdžia, įpratusi visiems okupantams pataikauti – tik klauso?
      
      Artėja treji rinkimai – paskutinis tautiečių, kuriems brangi Lietuva, šansas išlikti ir išlaikyti savo Valstybę ir savo Tautą. Tik ar visi, bent jau tie, kurie dar save laiko lietuviais, suvoksime, kad tai mūsų paskutinis šansas: BŪTI ar NEBŪTI?
      
      
       сожалению, литовский сервилизм, поскольку проклятие сопровождает нашу нацию на протяжении столетия и как ядовитая змея, отравляющая наше сознание, врезался в Независимую Литву, которая была восстановлена ​​в 1990 году. После восстановления нашей независимости все наши партии никогда не называли литовцев или национальностей, и они покрывали каждую завесу, это «Союз Родины», «Порядок и справедливость» - это идеологические названия «социал-демократов», «либералов», «центра», скрывающих свои национальные инвалидность или даже позор для Литвы. Союз литовских националистов всегда руководил, я подозреваю, что он все еще находится в процессе, люди, у которых есть чья-то задача нейтрализовать эту партию, чтобы только они, патриотические люди, не попали во власть. С начала независимости поляки идут на выборы, не скрывая, что это польская партия и всегда побеждает, начиная с 1990-1992 годов и заканчивая парламентским сроком 2016-2020 годов. В конце концов, мир знает, ценит и судит Литву - только по именам этих победителей.
      
      Статистика показывает, что в Литве проживает 84,4% населения. Литовцы даже не существуют в электоральной статистике. Нет литовского, по крайней мере, официально так называемого, ни в сейме, ни в правительстве. Между тем в эстонском парламенте националисты удерживают 17 процентов населения. всего 19 мест; Латыши в парламенте Латвии имеют 13 мест. Литовцы называют себя только Союзом литовских националистов, объединяющим 3416 членов (включая 1300 республиканцев).
      
      Это просто литовец, и он остался в Литве? Так что же это за земля - ​​Литва? Отчужденные инопланетяне. «Литва - без литовцев». И это только благодаря нашей интеллигенции и бесконечному, неизбирательному сервилизму, который пришел к власти - величайший недостаток правителей нашей нации. Стыдно писать и говорить. Еще более стыдно встречать наше отчуждение с любым инопланетянином и говорить о разрушении нашей нации, как будто здесь живут только зомби. Может быть, мы умираем в третий раз? Потому что третье поколение в конце концов. Воспитание и пословица гласит - «Третье поколение не врет». И логично ли это - потому что мы не хотим быть самими литовцами?
      
      Только мы все хотим? Не можем ли мы, как в сказке, избавиться от сказки и один раз для тех, кто не хочет? Не сомневаюсь, что среди простых людей немало неуправляемой морали, лояльных к государству Литвы, патриотических литовцев. Они всегда были там. Я их много знаю, рассказываю и позорю о поведении наших партий и правителей. Проблема в том, почему мы собираемся голосовать? Это не в нашей сумке, не на литовской стороне, а в кошачьей сумке. Я понимаю незнакомцев. Они также голосуют за Успаских, освободителей, Борисовых и Томашевских и их миллионы. Томашевскининкай даже показывает пальцем, посмотри - ведь в этом районе, называемом Литвой, поляки побеждают на всех выборах, а литовцы - ни имени, ни запаха. В результате поляки и Симаши были опечалены - не впустить Вильнюс в литовских Витаутов и построить Бункер на этой площади, как намек на Шимакса и правителей, - если мы не выслушаем всех вас, патриотов, мы свяжем подполье с бункером.
      
      Для этого в Литве создается стюард, который уже появился в Сейме шпионом, держащим в руках выстрел (еще в бумажной форме) с надписью «Габриэль». Уже действующий во власти Литвы и руководящий руководящим коммунистическим правлением в лице Витениса Андрюкаситиса. Кто может отрицать? У нас нет духовных брандмауэров. На представительной площади Литвы нет литовского бренда. Она ужасная! Цементная пустошь. Памятник мэру города Р. Шимашису. Никогда это не было ужасно ужасно. Даже в советские времена. И это саммит всех наших Сеймов и всех правительств ... А может, Томашевский приказал им, а наше правительство, привыкшее ко всем оккупантам, только слушает?
      
      Приближаются три выборы - последний шанс для дорогих для Литвы соотечественников выжить и сохранить свою нацию и нацию. Только все, по крайней мере, те, кто все еще считает себя литовцами, поймут, что это наш последний шанс: БЫТЬ ИЛИ НЕТ?
  • Оставить комментарий
  • © Copyright Шкловский Лев (lschkl@gmail.com)
  • Обновлено: 06/04/2019. 26k. Статистика.
  • Статья: Литва
  •  Ваша оценка:

    Связаться с программистом сайта
    "Заграница"
    Путевые заметки
    Это наша кнопка